mai 19, 2024
Utile Educatie

3 povesti de adormit pentru copiii de 6-7 ani

povesti copii

Povestea 1: Aventura lui Tim în Lumea Viselor

Capitolul 1: O noapte diferită Odată ce era un băiat pe nume Tim, care locuia într-un orășel liniștit, unde nimic extraordinar nu se întâmpla niciodată. Într-o seară, în timp ce Tim se pregătea de culcare, a văzut o stea căzătoare și și-a pus o dorință: să trăiască o aventură nemaipomenită. În acea noapte, a visat că o poartă strălucitoare apare în camera lui.

Capitolul 2: Poarta visurilor Curajos, Tim a deschis poarta și a fost absorbit de o lumină orbitor de frumoasă. S-a trezit într-o lume unde copacii vorbeau și unde animalele purtau haine elegante. Un vultur în frac l-a salutat și i-a spus că se află în Lumea Viselor, un loc unde orice este posibil pentru cei care cred în magie.

Capitolul 3: Misiunea lui Tim Vulturul, pe nume Victor, i-a explicat lui Tim că Lumea Viselor este în pericol pentru că Regele Coșmarurilor încearcă să fure toată magia. Singura speranță era ca Tim să găsească Bagheta Visurilor, singurul obiect care-l putea opri pe Regele Coșmarurilor.

Capitolul 4: Călătoria începe Însoțit de Victor și de noi prieteni pe care i-a întâlnit pe drum, inclusiv un iepure deștept pe nume Hugo și o broască țestoasă care povestea glume pe nume Tilda, Tim a plecat într-o călătorie prin Lumea Viselor. Au trecut prin Pădurea Tăcerii, au navigat pe Lacul Oglinzilor și au escaladat Muntele Speranțelor.

Capitolul 5: Confruntarea cu Regele Coșmarurilor Ajungând la palatul Regelui Coșmarurilor, Tim și prietenii săi l-au înfruntat pe rege și, după o bătălie epică de vise și coșmaruri, cu ajutorul Baghetei Visurilor, binele a învins. Regele Coșmarurilor a fost transformat în Regele Poveștilor Bune, veghând ca toate visele copiilor să fie pline de bucurie.

Capitolul 6: Întoarcerea acasă După victorie, Tim s-a trezit în patul său, întrebându-se dacă totul fusese doar un vis. Dar pe noptiera lui era o pălărie mică, exact ca cea purtată de Victor. Tim a zâmbit, știind că aventura lui fusese cât se poate de reală.

Povestea 2: Misterul din Grădina Secretă

Capitolul 1: Cheia misterioasă Era odată o fată pe nume Clara care se mutase la o casă nouă cu o grădină mare și sălbatică. În timp ce explora, a găsit o cheie veche și ruginită.

Capitolul 2: Descoperirea ușii ascunse Cheia se potrivea cu o ușă secretă pe care Clara a descoperit-o ascunsă în spatele unui tufiș de trandafiri. Ușa ducea la o grădină secretă, unde plantele păreau a nu fi atinse de timp.

Capitolul 3: Flora vorbitoare Clara a descoperit că în această grădină plantele pot vorbi! O floare pe nume Lily i-a povestit despre o piatră magică care menține grădina vie, dar care acum era în pericol din cauza unei vrăji uitate care începea să-și piardă puterea.

Capitolul 4: Căutarea Soarelui Lichid Lily a explicat că singurul mod de a reînnoi vrăjia este să aducă Soarele Lichid din Grota Luminii. Clara, hotărâtă să salveze grădina, a decis să plece în această călătorie periculoasă.

Capitolul 5: Obstacole și enigme Drumul spre Grota Luminii a fost presărat cu enigme și capcane. Clara a rezolvat ghicitori și a trecut peste obstacole, folosindu-și inteligența și curajul. De-a lungul călătoriei, a fost ajutată de un șoricel isteț pe nume Max și de un fluture cu aripi strălucitoare, Bella.

Capitolul 6: Lumina și întunericul În cele din urmă, Clara a ajuns la Grota Luminii, dar aici a fost întâmpinată de Gardianul Întunericului, o creatură care păzea Soarele Lichid. Clara a împărtășit poveștile și speranțele ei, arătând Gardianului că lumina și întunericul pot exista în armonie. Mișcat de sinceritatea ei, Gardianul a permis Clarei să ia Soarele Lichid.

Capitolul 7: Salvarea grădinii Cu Soarele Lichid în siguranță, Clara a reîntors vrăjile grădinii și a redat viața și bucuria în acest loc magic. Grădina secretă a înflorit din nou, iar Clara a promis că va fi mereu gardianul ei.

Povestea 3: Insula Jucăriilor Pierdute

Capitolul 1: Mesajul în sticlă Pe o insulă îndepărtată, locuia un băiețel pe nume Leo, care visa să exploreze mări și oceane. Într-o zi, pe plajă, Leo a găsit o sticlă care conținea o hartă și un mesaj misterios despre o insulă unde jucăriile pierdute așteptau să fie găsite.

Capitolul 2: Plecarea în aventură Leo a construit o barcă mică și a navigat spre insula misterioasă. Vânturile și valurile au fost provocări grele, dar determinarea și spiritul său de aventură l-au ajutat să persevereze.

Capitolul 3: Insula Jucăriilor Pierdute Când a ajuns la destinație, Leo a descoperit că insula era locuită de jucării care aveau vieți proprii. Erau triste pentru că erau uitate de copiii care odinioară le iubeau și le aduceau la viață prin imaginație.

Capitolul 4: Promisiunea lui Leo Leo a promis jucăriilor că le va ajuta să găsească drumul înapoi la copiii lor. Pentru asta, el a început să repare și să curețe fiecare jucărie, pregătindu-le pentru o nouă aventură.

Capitolul 5: Ajutor neașteptat În timp ce lucra, un papagal colorat pe nume Polly a apărut, promițând să zboare peste mări și țări pentru a găsi copiii jucăriilor. Împreună, ei au format o echipă neașteptată.

Capitolul 6: Reîntâlnirea Unul câte unul, copiii au început să vină pe insulă, atrași de visele despre jucăriile lor. Fiecare reîntâlnire a fost un moment magic, plin de bucurie și râsete.

Capitolul 7: Casa tuturor jucăriilor Leo a decis să transforme insula într-un loc unde nicio jucărie să nu mai fie vreodată uitată. A creat „Casa Tuturor Jucăriilor”, un loc magic unde copiii și jucăriile puteau să se regăsească și să creeze noi amintiri.

Aceste povești ar trebui să fie suficient de lungi și captivante pentru un copil de 7 ani, fiecare având diferite aventuri, personaje interesante și morala sa specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *