aprilie 21, 2024
Parcuri & Evenimente Utile

„Alice în Țara Minunilor” la Grădina Botanică din București – Vezi cât costă biletul de intrare și care este programul

Grădina de lumini - Alice în Țara Minunilor București. Gradina Botanica

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București este gazda unui eveniment magic ce aduce la viață universul lui Alice în Țara Minunilor. Expoziția de lumină denumită „Alice în Țara Minunilor” este o experiență captivantă, plină de culoare și magie, ce a fost creată de o echipă poloneză și a atras atenția a zeci de mii de vizitatori.

Atmosfera feerică a expoziției

În data de 3 Noiembrie 2023, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” s-a transformat într-un tărâm al minunilor, unde scenele și personajele din povestea lui Lewis Carroll prind viață prin intermediul luminilor spectaculoase. Copiii și părinții au fost fermecați de această expoziție de lumini, care aduce la viață povestea lui Alice într-o atmosferă colorată și captivantă.

Unul dintre punctele de atracție ale expoziției este un tunel luminat, cel mai mare din Europa, care se întinde pe o lungime de peste 200 de metri și este decorat cu peste 320.000 de LED-uri. Această atracție oferă o experiență unică și impresionantă, în care vizitatorii pot păși în lumea minunată a lui Alice.

Traseu și personaje

Vizitatorii sunt invitați să urmeze Iepurele Alb, să întâlnească Pisica de Cheshire, să participe la ceaiul Iepurelui de Martie și al Pălărierului, să joace crocket la curtea Reginei de Cupă și să treacă prin palatul ei în timp ce este judecat Fantele. Fiecare scenă și personaj este iluminat într-un mod special, creând o atmosferă de basm și magie.

Paulina Anastasiu, reprezentant al grădinii, a menționat că este important să urmezi un traseu precis pentru a vedea toate scenele și a te bucura de întreaga experiență. Ideea de a aduce acest eveniment la Grădina Botanică din București a fost inspirată de o experiență similară din grădina Botanică Q Gardens din Londra, unde luminițele au fost folosite cu succes pentru a spune o poveste.

Program și prețuri

Expoziția „Alice în Țara Minunilor” poate fi vizitată în anumite intervale de timp. Programul este următorul:

  • Luni – Joi: 16:00 – 20:00
  • Vineri – Duminică și zile de sărbătoare: 16:00 – 21:00
  • Închis în Ajunul Crăciunului și în ultima zi a anului

Pentru a participa la acest eveniment, este necesară achiziționarea unui bilet de intrare. Prețurile biletelor variază în funcție de vârstă și de ziua în care vizita are loc:

  • Luni – Joi: 52 de lei
  • Vineri – Duminică și zile de sărbătoare: 63 de lei
  • Bilet copii sub 100 cm: 1,5 lei
  • Copii peste 100 cm: 42 lei
  • Bilet întreg de sezon: 125 lei (valabil doar cu un act de identitate)
  • Bilet întreg de sezon pentru copii sub 100 cm: 1,5 lei
  • Copii sub 12 ani, seniori 60+ sau persoanele cu dizabilități: 42 lei în timpul săptămânii și 52 lei în weekend

Pentru a evita cozile și pentru a asigura intrarea la eveniment, se recomandă achiziționarea biletelor online. Adresa exactă a evenimentului este Șoseaua Cotroceni 32, București 060114.

Galerie foto

Fotografiile surprind atmosfera magică și colorată a expoziției „Alice în Țara Minunilor”. Acestea reflectă modul în care luminile și decorurile speciale transformă grădina într-un tărâm al minunilor.

Recomandări și contact

Datorită popularității evenimentului, se formează cozi, chiar și în cursul săptămânii. Pentru a evita aglomerația, se recomandă achiziționarea biletelor online. Astfel, vizitatorii vor avea acces prioritar și vor putea profita în întregime de experiența oferită de expoziție.

Pentru mai multe informații și pentru achiziționarea biletelor, puteți accesa site-ul oficial al evenimentului. De asemenea, puteți urmări pagina de Instagram Garden of Lights și pagina de Facebook Garden of Lights București pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți și fotografii din expoziție.

Expoziția „Alice în Țara Minunilor” de la Grădina Botanică din București este o oportunitate unică de a păși în lumea fantastică creată de Lewis Carroll. Luminițele spectaculoase și decorurile impresionante aduc la viață povestea lui Alice într-o experiență captivantă, plină de magie și culoare. Nu ratați șansa de a explora această lume minunată și de a vă bucura de atmosfera feerică creată în grădina botanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *