mai 19, 2024
Utile În vacanță

Sfaturi pentru a calatori cu copii in avion

avion

Dacă ești un părinte energic, planificarea unei călătorii cu copiii cu avionul poate părea o provocare minunată. Dar cu puțină pregătire și câteva sfaturi utile, poți transforma această experiență într-o aventură plină de distracție pentru întreaga familie. Fie că călătorești cu copiii pentru prima dată sau ești deja un veteran, iată câteva sfaturi esențiale pentru călătoriile cu avionul.

Pregătiri pentru călătorie

Pentru a avea o călătorie fără probleme, este important să te pregătești din timp. Asigură-te că ai biletele rezervate și că ai toate documentele necesare în ordine. Verifică și restricțiile privind bagajele pentru copii. Acest lucru te va ajuta să eviți problemele de ultim moment și să te asiguri că totul este în regulă înainte de a pleca.

Alegerea companiei aeriene potrivite

Atunci când călătorești cu copiii, este important să alegi o companie aeriană care să ofere servicii potrivite pentru aceștia. Verifică facilitățile oferite de diferitele companii aeriene, cum ar fi echipamente pentru copii, meniuri speciale și divertisment la bord. De asemenea, ia în considerare și timpul de zbor și conexiunile, pentru a face călătoria cât mai ușoară și confortabilă pentru toți membrii familiei.

Rezervarea locurilor în avans

Rezervarea locurilor în avans poate fi un aspect important al călătoriilor cu copiii. Asigură-te că alegi locuri în avion care să fie potrivite pentru nevoile și preferințele familiei tale. De exemplu, poți alege locuri în apropierea toaletelor, pentru a face accesul mai ușor pentru copii, sau locuri lângă ferestre, pentru a le oferi o priveliște frumoasă în timpul zborului.

Împachetarea lucrurilor necesare pentru zbor

Atunci când călătorești cu copiii cu avionul, este important să te asiguri că ai în bagajul de mână lucrurile necesare pentru a-i ține ocupați și confortabili pe durata zborului. Ia în considerare să iei jucării, cărți și jocuri care să-i distreze pe copii în timpul zborului. De asemenea, nu uita să iei și gustările preferate ale copiilor, pentru a evita foamea și pentru a-și păstra energia în timpul călătoriei.

Divertismentul în timpul zborului

Un aspect important al călătoriilor cu copiii cu avionul este să le oferi divertisment adecvat pe durata zborului. Alege jucării și cărți care să le atragă atenția și să-i țină ocupați. De asemenea, poți descărca filme sau emisiuni pentru copii pe tabletă sau pe telefon, pentru a le oferi o distracție suplimentară. Nu uita să iei și căști cu tine, astfel încât copiii să se poată bucura de conținutul audio în liniște.

Gestionarea somnului și odihnei în avion

Pe durata zborului, este important să te asiguri că copiii tăi au parte de suficient somn și odihnă. Poți lua cu tine perne și pături confortabile pentru a-i ajuta să se relaxeze și să doarmă în avion. De asemenea, încurajează-i să facă mișcare și să se întindă din când în când pentru a-și menține energia și pentru a evita disconfortul cauzat de statul prelungit într-un singur loc.

Cum să faci față jet lag-ului

Atunci când călătorești cu copiii într-un fus orar diferit, aceștia pot fi afectați de jet lag. Pentru a ajuta copiii să se adapteze mai ușor la noua rutină, încearcă să ajustezi programul lor de somn și mese înainte de a călători. În timpul zborului, asigură-te că copiii beau suficientă apă și se hidratează corespunzător. După aterizare, încurajează-i să se adapteze la noul fus orar prin expunerea la soare și prin menținerea unei rutine regulate.

Cum să gestionezi securitatea aeroportului cu copiii

Trecerea prin controlul de securitate al aeroportului poate fi o provocare cu copiii. Pentru a face acest proces mai ușor, asigură-te că ai pregătit în avans bagajul de mână și că ai acces rapid la documentele necesare. De asemenea, explică-le copiilor regulile și procedurile de securitate înainte de a ajunge la aeroport, astfel încât să fie pregătiți și să știe la ce să se aștepte.

Sfaturi pentru tranzituri ușoare

Dacă ai escală la un alt aeroport, este important să te pregătești pentru această tranzitie. Verifică timpul dintre zboruri și asigură-te că ai suficient timp pentru a face transferul. De asemenea, planifică activități sau jocuri pentru copii pe durata tranzitului, astfel încât să se simtă implicați și să nu se plictisească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *